Titular
Noticia
Hora inici Hora fi
Programa
Franja econòmica:
Audiència
TAC 12: L'estudi de la Universitat Rovira i Virgili alerta dels efectes negatius del soroll a Tarragona i recomana solucions.
 
Faci servir les fletxes del teclat per avançar / endarrerir 5 segons
Faci servir la barra espaiadora per a pausa / reproducció
L'estudi de la Universitat Rovira i Virgili alerta dels efectes negatius del soroll a Tarragona i recomana solucions.
 

Cadena: TAC 12
Audiència: 10.000
Valoració: 2.370€
Programa: Notícies 12
Data: 15-03-2023
Hora inici: 14:10:17 Hora fi: 14:12:55
Durada: 2 minuts 38 segons
Rellevància: 100 %
 
 
 
---
El soroll a diverses zones de Tarragona està per sobre del que recomana l'OMS, L'organització Mundial de la Salut. Estem parlant del Serrallo Tarragoní II i el Francolí, on s'observen pics molt alts de soroll que poden afectar directament la salut dels veïns. És el que conclou un estudi de la Universitat Rovira i Virgili.
---
Alteracions en el ritme cardíac i en els patrons de la son. Aquestes són les dues principals afectacions detectades entre veïns de diferents barris de Tarragona que han participat en un projecte de ciència ciutadana impulsat per investigadors del Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV. L'estudi té com a objectiu analitzar els efectes de la contaminació acústica en la salut de les persones a partir de sistemes que mesuren els decibels i monitoritzen variables de salut associades al soroll. Hi han participat 35 veïns de diferents barris tarragonins a través d'una aplicació desenvolupada per la universitat que mesurava a través del mòbil i polseres intel·ligents els nivells de soroll i les vinculava a dades de salut associades amb el ritme cardíac dels participants.
---
Hi ha gent que s'acostuma més per acostumar se. No vol dir que sigui bo, és a dir, perquè tu pots estar dormint i hauries de tenir el ritme pla, no canviar bruscament. I hem vist que no ho sigui. El cor s'adapta.
---
El soroll en.
---
Pics bastant bastant durs.
---
L'estudi es va fer durant els mesos de novembre i desembre i els resultats indiquen que durant totes les nits enregistrades es van generar excessos de soroll als tres barris estudiats, on es superava el límit de 45 decibels marcat per l'OMS. En alguns casos fins i tot es duplicava aquest valor. La xifra més preocupant de contaminació acústica i alteracions en els paràmetres de salut es va registrar al barri del Serrallo, que s'atribueix al pas de diferents trens que entren i surten pel Port de Tarragona i el Corredor del Mediterrani.
---
Fa molts anys que tenim un problema de contaminació acústica perquè hi ha molt de soroll dels trens que passen, sobretot els de mercaderies, i això al final ens està afectant amb problemes d'insomni, manca de concentració, amb un rendiment inferior i al final amb altres patologies que el que fan és que tinguem una salut més precària, que emmalaltim.
---
Els barris Tarragona II i Francolí. Es va detectar que l'excés de soroll, també sempre per sobre dels límits permesos, el generen els vehicles que circulen diàriament per l'autovia del Mediterrani. Els investigadors apunten que aquí el problema es podria solucionar amb barreres acústiques.